Impotriva muncii precare in randul femeilor

Indiferent de mediul in care activam, contractele atipice, precare, de genul: part-time, determinate, temporare, de detasare sau sezoniere, ne fura din sansele de integrare corecta si decenta pe piata muncii. Iar plata injusta, neloiala, exploatarea sociala, ne condamna la saracie. Dreptul la o viata decenta este un drept fundamental!

Precaritatea ne afecteaza pe toate, indiferent de statutul social, de profesie sau varsta.

Din aceasta perspectiva, OFSD Belgia are in vedere urmatorul program de lucru pentru implementarea a 5 principii cheie, expuse mai jos.

-intalniri bilaterale cu sindicatele belgiene din domeniul titres-services, alimentatie si servicii conexe: http://www.csc-en-ligne.be/, in vederea initierii de campanii informationale si de integrare decenta a femeilor pe piata muncii,

-alaturarea la campaniilor sindicale de la nivel european, impreuna cu sindicatele belgiene, pentru promovarea muncii decente: www.etuc.org,

– intalniri structurate cu autoritatile belgiene pentru sustinerea unui dialog eficient si combaterea formelor de dumping social,

– intalniri consultative cu partidele surori belgiene: http://www.ps.be/ si http://www.ps.be/

– intalniri sistematice cu comunitatile de romani pentru identificarea problemelor reale cu care se confrunta si a solutiilor corecte, necesare.

In functie de aceste intalniri, se vor comunica datele evenimentelor cu acces la publicul larg.

5 Principii cheie impotriva muncii precare in randul femeilor emigrante

Prin aceste principii OFSD Belgia lupta impotriva muncii precare in randul femeilor. Ele sunt adresate atat la nivel european cat si national:

1. Egalitatea de remunerare şi condiţii  de munca trebuie să fie prevăzute pentru aceeaşi muncă, indiferent de contract, origine, naţionalitate sau de gen a lucrătorilor.

2. Principiul ţării gazdă trebuie să fie pus în aplicare în toată Uniunea Europeană. Fiecare lucrător trebuie să aibă dreptul de a beneficia de drepturile şi condiţiile sociale din ţara în care el / ea lucrează.

3. Toţi lucrătorii din Europa merită o protecţie decentă- salariul minim pe economie, iar acesta trebuie să fie respectat, apărat şi pus în aplicare.

5. Lucrătorilor aflati în condiţii precare trebuie să li se ofere posibilitatea ocuparii de locuri de muncă permanente. Avem nevoie de mecanisme contractuale de tranziţie pentru muncitorii din categoriile vulnerabile de lucrători cum ar fi tinerii, femeile, migranţi, detaşaţii şi sezonierii.

Va puteti alatura acestei campanii scriindu-ne la adresa: ofsd@ofsd.be.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s