Pe primul loc copiii

OFSD Romania

PE PRIMUL LOC COPIII

„Pe primul loc copii” este Proiectul OFSD ,care a fost initiat cu scopul de a pune in centrul  activitatilor femeilor social democrate problemática copilului si  familiei.In cadrul acestui proiect un loc prioritar l-a ocupat perfectionarea si adaptarea legislatiei la cerintele reale ale familiei si copilului precum si initiative si propuneri de politici publice in domeniu.

  1. Familia si copilul- o prioritate a politicii PSD

Partidul Social Democrat apreciaza ca problematica familiei si a copilului reprezinta o prioritate . Inca de cand se afla in opozitie a facut eforturi pentru a da curs acestor prioritati.

Atat in planul legislatiei cat si in cel politic , dar si al participarii la elaborarea, dezbaterea si amendarea bugetului, si-a demonstrate calitatea sa de partid social democrat,reprezentant a intereselor celor multi.In acest sens se inscriu pozitiile constructive , realiste, prin amendarea si sustinerea unor initiative ce au devenit lege, cu privire la:

-acordarea suplimentelor alimentare “cornul si laptele” pentru toti elevii din clasele 5-8,

-majorarea burselor pentru elevii de liceu,

-cresterea alocatiilor de stat pentru copii,

-acordarea sotului/sotiei a 25%din pensie, in caz de deces, unuia dintre ei,

-majorarea salariilor pentru profesorii din invatamantul preuniversitar,in special din mediul rural,

-alocarea unui procent mai mare  din PIB pentru invatamant si pentru sanatate,

-autonomia Consiliilor Judetene in ce priveste repartizarea resurselor bugetare in profil teritorial .

  1. Obiectivele PSD in domeniul familiei si a reconcilierii

-Reevaluarea periodica a nevoilor familiilor in dificultate , propunand masuri de sustinere ,initiind salariu minim garantat pentru membrii familiior angajati in munca,

-Reevaluarea periodica a tuturor categoriilor de alocatii, acordate familiilor,copiilor,persoanelor cu dizabilitati, a celor in varsta si fara surse de venit.

-Reevaluarea conditiilor de acordare a indemnizatiilor pentru ingrijirea copiilor,pana la varsta de 3 ani ,astfel incat de aceasta sa beneficieze oricare dintre parinti.

-Infiintarea retelei de locuinte sociale pentru familiile tinere si a celor aflate in dificultate ,din mediul urban si rural.

-Dezvoltarea serviciilor sociale accesibile pentru cresterea ingrijirea si educarea copilului ,in sistem   public,public-privat,si privat,sau in unitati speciale.

-Dezvoltarea unui sistem public,accesibil,pentru ingrijirea persoanelor varstnice sau aflate in dificultate.

-Incurajarea angajatorilor si acordarea de facilitati pentru a crea conditii si a raspunde nevoilor angajatilor cu responsabilitati profesionale in scopul:

  1. organizarii si adoptarii programului de munca in modalitati flexibile (program redus,decalat,glisant,cu pauze,etc.)pentru a permite angajatilor sa-si indeplineasca obligatiile familiale.
  2. organizarii de programe periodice de recalificare profesionala pentru parintii aflati in concediu paternal

c.organizarii de spatii de ingrijire,joaca,alimentatie,pentru copiii angajatilor

d.organizarii de servicii de aprovizionare cu alimente , produse de consum in incinta sau apropierea unitatii.

e.Organizarii  mijloacelor de transport pentru angajatii care locuiesc la distanta de unitate.

  1. Dezvoltarea programelor active de sustinere a somerilor cu responsabilitati familiale,astfel incat sa beneficieze de un loc de munca ,sau sprijinirea in organizarea unei activitati proprii,munca la domiciliu,alte forme de ocupare.
  2. Reevaluarea numarului si activitatii asistentilor sociali   aflati la dispozitia comunitatilor locale, astfel incat acestia sa raspunda la nevoile reale ale diferitelor categorii sosciale
  3. Responsabilizarea si implicarea administratiilor locale pentru sprijinirea familiilor  si organizarea serviciilor locale de ingrijire.
  1. Organizarea unei retele teritoriale adecvate pentru consilierea parintilor , a copiilor,a membrilor familiei pentru situatii de criza,precum si pentru situatiile in care unul sau ambii parinti lucreaza inafara tarii. In prezent pe agenda Guvernului se afla un numar de obiective sociale importante prin care se are in vedere marinea pensiilor in raport cu rata inflatiei, revenirea la coantumul pensiilor pentru militari,continuarea maririi salariilor pentru personalul bugetar, inclusiv cel din invatamant la nivelul avut inainte de 2010, cresterea salariuui minim la 1000 lei precum si alte masuri care sa duca la asigurarea unor conditii decente pentru familie si copii.

http://ofsd.ro/comunicat/pe-primul-loc-copiii/31/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s