Ministrii belgieni confirma exploatarea romanilor din abatoare. Din cele nemtesti insa

Declaratiile de saptamana trecuta ale Ministrului belgian pentru economie, Johan Vande Lanotte si al ministrului muncii, Monica De Coninck, privind exploatarea umana si competitia neloiala in abatoarele din Germania avand ca subiect lucratorii romani este un rapel ca lupta pentru integrarea noastra pe piata muncii trebuie sa continuie. Concurenta neloiala practicata de germani atrag criticile Belgiei care de curand a manevrat numeroase controale in macelariile locale in vederea asigurarii tratamentului egal.
Povestea romanilor exploatati face parte dintr-o plangere formala catre Comisia Europeana avand ca obiectiv combaterea practicilor rusinoase ce caracterizeaza industria germana de carne, lipsita de un salariu minim pe economie. Plangerea a fost inaintata de cei doi ministri belgieni, aratand ca romanii sunt detasati temporar, lucreaza peste 10 ore pe zi, cu 3-4 euro la ora, fara asiguarare sociala si medicala, fara pensie si in conditii de trai mizerabile.
Povestea aceasta confirma cele amintite de nenumarate ori, ca suntem grupul de emigranti cel mai vulnerabil, parte periculoasa din fenomenul precaritatii. Dintre acestia, femeile si tinerii sunt cele mai afectate categorii.
http://www.effat.org/en/node/9933

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s