Detasati temporar prin UE

2 posted workersphotoSunt motiv de cearta intre Sudul si Vestul Europei. Sunt caz de manifestatie europeana la Bruxelles. Sunt si romanii nostri care lucreaza in constructii, turism, alimentatie, sanatate, agricultura, detasati temporar. De multe ori sunt in vizorul discutiei legate de dumping social si revizuire a directivei in vederea clarificarii acestui fenomen. Sunt mame plecate pentru mentinerea copiilor prin scolile din Romania, sunt tati care si-au lasat famiilie acasa pentru a le putea asigura un trai decent. Totusi, cazurile de neplata corecta a salariilor si a asigurarilor sociale au dus la crearea unor conditii nedrepte pentru acestia la nivel european.
Din acest motiv, azi, 5 martie, in Parlamentul European, dna. eurodeputat Minodora CLIVETI, din partea Grupului Socialist-Democrat a sustinut o noua dezbatere a institutiei pe care o reprezinta cu stakeholderii principali din sectoarele cele mai vizate.
Astfel de actiuni sunt demne de semnalat si trebuie stimulate. In context de dialog si dezbatere legislativa se pot gasi solutiile corecte, iar implicarea directa a eurodeputatilor trebuie cunoscuta de publicul larg fiindca are un impact fantastic in vietile lucratorilor din intreaga Europa.
In toamna acestui an va urma o dezbatere de cel putin trei ore pe aceasta tema. Socialistii cer consolidarea masurilor de control al societatilor care nu respecta regulile unor conditii de munca corecte, un sistem de informare pentru muncitori cu privire la drepturile de care beneficiaza si responsabilitatea tuturor celor implicati in lantul de detasare si angajare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s