Abatorul, romanii si povestea porcului

Claxoane, porci morti in roabe, case innegrite si cutremurate de tramvaiele zgomotoase, manea, ciorba de burta, caluti, lenjerie intima si multi emigranti care lucreaza in spate, la abator, la macelarit dar si la tejghea, la vanzare.Imaginea deplorabila a acestui tablou din 2004 si pana in toamna anului 2012 a ramas neschimbata. Lipsesc doar liniile de tramvai, in rest, mizeria este aceeasi ca si la venirea mea in Belgia.

Si-atunci si-acum peste 150 de romani au ales sa fie exploatati la acest loc de munca fiindca castiga mai bine ca in Romania, unde oricum erau abuzati. Fara acte, asigurari medicale, cu plata la negru si mult mai mica fata de cat prevede legea, lucreaza mult peste program si sunt injurati la tot ceasul.

Daca intram cu forta in ei, romanii isi pierd locurile de munca. E bine? Daca nu facem nimic, romanii raman exploatati. E bine asa?

Cum sa actionam? Care sunt solutiile? Va invit sa dezbatem impreuna, 2 octombrie de la 18:30 la sediul sindicatelor crestine:

2 octombrie 2012: o noua sesiune de informare despre drepturile si obligatiile lucratorilor romani din industria alimentara si menaj.

Evenimentul se va desfasura la Sediul Sindicatului Crestin Belgian: CSC/ACV si este organizat impreuna cu Organizatia PSD si OFSD Belgia.

Va invitam sa veniti alaturi de noi de la 18:30 pe Rue des Chartreux 70,1000 Bruxelles, si sa aflati cum puteti munci in deplina legalitate si protectie in tara gazda.

Intrarea este gratuita. Pentru orice informatii despre activitatea noastra, va rugam sa ne scrieti: ofsd@ofsd.be

Echipa OFSD Belgia

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s